Blog:

Ylläksen Lähitunturit

Tekemistä Ylläksen Lähituntureilla

Kaikkihan sen tietävät. Ylläs on ykkönen! Mutta kauaksi ei tipu Ylläksen alueen lähitunturitkaan. Riippuu siitä, millä mentaliteetillä olet liikkeellä. Ylläksen alueen ladut ovat huippuluokkaa ja niitä pitkin on mahtavaa viilettää. Jos kuitenkin pidät seikkailuhenkisemmästä actionista, kuten me Pihka Outdoorsissa, kannattaa lukea tämä teksti.

Auto alle ja Aakenukselle!

Vaikka Ylläs hieno paikka onkin kannattaa tutustua lähialueisiin. Kurvaa autolla Aakenustunturille ja ota matkaan OAC karvapohjasukset tai perinteisemmät lumikengät. Aakenus on pitkulainen tunturi, josta avautuu upeat näkymät Ylläksen “laaksoon” kuten itse tykkään sitä kutsua. Voit mennä koko tunturin yli esimerkiksi Pyhäjärven autiotuvalle tai fiilistellä vanhalla porokämpällä vanhan hirsimökin tunnelmaa. Vahva suositus!

Auringonlasku Ylläksen taakse

Revontulivalokuvausta

Reposet loimottelevat taivaalla harva se päivä. Ylläksellä on mahtavia spotteja revontulienkuvaukseen. Ylläsjärven, kuten Äkäslompolon puoleltakin löytyy tarpeeksi pimeitä alueita kuvaushommiin, mutta parhaimmat tähtitaivaat tallentuvat keskellä pimeyttä, jossa ei varmasti ole valosaastetta. Kunnalle kiitos, että osa Ylläksen katuvaloista sammutetaan iltaisin juuri revontulien vuoksi. Säästyypä siinä ympäristökin <3 Kun reposia lähdetään kuvaamaan, kannattaa tutustua kameran asetuksiin jo sisätiloissa. Pakkanen puree rajusti ainakin sormiin kun ulkona alkaa tutustua kameran asetuksiin. Lisäksi ehdoton on kolmijalka, jotta kuvista tulee tarkkoja. Jos on ylitsepääsemätöntä, me voimme viedä sinut ulos!

Revontulia kodan yllä.

Keimiötunturi

Kotvan ajomatkan päässä Pallaksen kupeessa sijaitsee Keimiötunturi. Paikallisten puuterilaskijoiden “mekka”. Keimiötunturi on mahtava kohde myös ilman laskukamppeita. Sinne voi kiivetä esim. lumikengillä. Kevätauringossa tosin puuterien pöllyttely on mukavaa puuhaa! Keimiöllä pääsee laskettelemaan puiden lomassa sekä myös korppuista avotunturiosuutta puurajan yläpuolella.

Keimiön huipulla

Pallaksen Pallerot

Pallakset pojottavat pehmeine pyöreine kumpuineen lähes aina jossain päin horisonttia kun tähyilee jonkin toisen tunturin laelta. Pallaksella kannattaa visitoida ehdottomasti! Pallaksella vapaalasku on monen harrastus, mutta voi sinne ehdottomasti mennä hiihtämään esimerkiksi tunturisuksilla, liukulumikengillä tai kävelemään lumikengillä. Meillä Pihka Outdoorsilla ehdoton suosikki on Pallastunturit. Siellä saa tuntumaa oikeaan tunturimaisemaan luminietoksineen ja arktisine tuulineen. Jos keli sallii voi päiväretken tehdä esimerkiksi Taivaskerolle, joka on Pallas-Yllästunturin kansallispuiston korkein kohta. Sieltä näkyy koko Tunturi-Lapin komeus!

Pallastunturin näkymää

-Joona

Leave a reply

Make a wish

Any doubts? Or a bucket list of your own? We are happy to help.


Send your enquiry

Follow our adventures

From Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for pihkaoutdoors needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page